Press "Enter" to skip to content

Битолчани со стотина пехари и медали на натпреварите во танци во Скопје (фотогалерија)

ТСК СТЕП АП од Битола на последните натпревари се претстави со 47 натпреварувачи, а во сите кагегории освои 109 пехари и медали за прво, второ и трето место.Викендов во “VIP Арена С.Ц. Борис Трајковски“ во Скопје во организација на танцовиот спортски клуб “Прима Данца“ од Скопје и македонската танцова спортска федерација  се одржаа пет натпревари за танци, национални шампионати во стандарни танци, во латиноамерикански танци и во модерни танци.Исто така се одржа и Куп во стандардни танци за категориите постари младинци и возрасни и Куп во латиноамерикански танци за категориите постари младинци и возрасни.На првенството учество зедоа 21 клуб, од кои 6 постојани и 4 привремени членки на ТСФМ, со околу 1.000 натпреварувачи во различни категории и старосни групи.Натпреварувачите беа оценувани од 11 судии со меѓународни и национални лиценци координирани од главниот судија Верица Василеска. Во судискиот панел учество зедоа нашите лиценцирани тренери и судии Јагода Димовска и Тони Лозановски.ТСК СТЕП АП од Битола учествуваше со 47 натпреварувачи, 7 танцови спортски двојки, 6 формации девојки и 23 соло девојки. Од натпреварот кој траеше 16 часа се вративме со 11 пехари за освоени први места, 72 златни, 14 сребрени и 12 бронзени медали.Во нашите редови ги имаме државните прваци и прваците во купот латино – возрасни, државни прваци во стандардни танци во категорија постари младинци, државни прваци во латиноамерикански и стандардни танци – пионери, државни прваци во латино групи и формации во 4 различни возрасни категории, државен првак во латино соло – младинци.-Задоволни сме од напредокот на нашите натпреварувачи за што сведочат и пласманите во финалињата и освоените награди. Им честитаме  за постигнатиот успех на сите учесници на шампионатите, на нашата конкуренција и секако на  нашите членови. Летниот период ќе го искористиме за континуирани подготовки за натпреварите кои не очекуваат во втората половина од танцовата сезона 2019, ни рекоа од ТСК СТЕП АП.

Mission News Theme by Compete Themes.