Press "Enter" to skip to content

Третото коло, од боксерската прва и младинска лига, се “боксоваше“ во Битола

Во организација на боксерскиот клуб Пелистер од Битола викендов во спортската сала “Боро Чурлевски“ се одржаа 3. коло од Првата и Младинската лига на Македонија.

На ова боксерско натпреварувае имаше само по три борби во сениорска и јуниорска конкуренција.

Битолските боксери ги постигнаа следните резултати:

сениори

-56 кг Бајрам Мурати (Чаир) – Оран Шакировски (Пелистер 2007 ) 0-2 

-69 кг Антонио Чонески (Пелистер 2007) – Стефан Бисков (10 60) 0-2

јуниори

-52 Едисон Мемедов (Пелистер 2007 ) – Адријан Џемаили (Чаир) 0-2 (прекин Р3)

-69 кг Рамон Казимов (Пелситер 2007) – Алми Рочи 0-2  

деца

-59 кг Самир Исмаиловски (Пелистер 2007) – Сафет Мало (Тернипе) 0-2

Mission News Theme by Compete Themes.