Press "Enter" to skip to content

Благојче Марковски, пред ангажман на далечниот исток!?

Екс фудбалерот и капитен на Пелистер, Благојче Марковски, деновиве е во преговори да најде нов клуб и да ја продолжи фудбалската кариера. Марковски не го открива клубот каде ќе продолжи и кратко ни рече:

-Продолжувам во секој случај да играм фудбал. Разговарамсо неколку клубови, но има уште време до преодниот рок, па ќе видиме.

Кога го запрашавме дали има вистина дека ќе се пресели на фудбалскиот исток, тој не рече ни да ји не, туку повторно кратко, ќе видиме се е во игра.

Благојче Марковски, минатата сезона ја заврши пред време поради недоразбирања со Управата на Пелистер, а поради суспензија не настапи во последните неколку кола.