Press "Enter" to skip to content

Битолчани паркираат гратис, на “Стентон градба“ му заврши договорот за концесија

Од денес со завршувањето на работите околу комплетното формирање на јавното претријатие, за отприлика за петнаесетина дена, рампите на градските паркинзи се кренати, а нема да се плаќа на ните одбележани паркинг места низ градот.Денес му заврпи договорот за концесионерство на досегашниот концесионер, компанијата “Стентон градба“, а новоформираното јавно претријатие во тек е со сите подготвителни работи околу комплетното преземање на дејноста.

Од јавното претријатие за паркинзи ветија дека ќе има подобри услови, а се навестија и пониски цени за паркирање.