Press "Enter" to skip to content

Шекспит фестивал: на втората вечер, перфекција на големата театарска сцена (фото)

Перфектни танчери кои имаат само име „imPERFECT DANCERS COMPANY„ и доаѓаат од Италија.Тие ја изведоа безвременската Шекспирова трагедија Лејди Макбет, преку танц опишувајќи ја љубовта. Страст, амбиција, желба за моќ… во чии игри и самите стануваат жртви. Сето тоа во режија на Волтер Матеини и Ина Броек.Фотографии на Александар Буневски.

More from КултураMore posts in Култура »