Press "Enter" to skip to content

Младискиот женски хор на КУД “Стив Наумов“ со концерт на “Битфест 2019“ (фото)

Младинскиот женски хор кој работи во рамките на КУД “Стив Наумов“ синоќа одржа концерт во салата на Заводот и музеј во Битола, под диригентство на маестро, Љубо Триновски, во рамките на годинашното културно лето “Битфест“.Труфуновски ги поздрави присутните и кажа си што ќе се претстави хорот, но тоа дека иако има малку публика сепак тие ќе бидат вистински професионални и ќе пеат како пред 1.000 битолчани, што и се случи.Женскиот хор ги исполни делата на Ј.С. Бах, Мокрањац,  Лука Моренцио, М.А. Кјус, песна од Зулу племе, израелска композиција, но и песни и македонски автори Илија Николовски, Драган Шуплевски, Тодор Скаловски.Солистички настапи на концертот имаа Марија Чукалевска и Дарко Кулевски на хармоника.