Press "Enter" to skip to content

Фото приказна: “Комитското“ на “Илинден“ во 21 “слика“

Фестивалот “Илинденски денови“ е препознатлив и по првото оро кое традиционално се игра на почетокот пред свеченото отворање, а тоа е во избедба на најстарото играорно друштво од Битола “Илинден“, во кореографија на Валентин Соклевски.
На сцената на “Илинденски денови“ изминатите години многу нивни членови и членки го одиграле ова оро и сигурно со гордост се сеќаваат на тој наста.
За сите кои го играле “Комитското“, за оние кои го гледале, но и за оние кои се уште не ја виделе оваа изведба, ние се потрудивме преку фото-приказна од 21 фотографија да ги доловиме најдоброто од изведбата.

Фотографии: Сашо Ристевски

More from БитолаMore posts in Битола »

Be First to Comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *