Press "Enter" to skip to content

Утре Битола добива ракометен џин Еурофарм Пелистер

Двете управи на РК Пелистер и РК Еурофарм Работник и Општина Битола документ кој го нарекоа “Платформа за ракометна Битола“, со кој Еурофарм Работник се обврзува дека нема да го згасне РК Пелистер.  

Советот на Општина Битола утре ќе ја одржи седницата на која ќе расправа за понудата на Еурофарм за купување на доминантен пакет на акции во РК Пелистер.

На истата се очекува да биде прифатена понудата на Еурофарм, со која во Битола ќе израсне еден спортски ракометен џин кој ќе му биди конкуренција дури и на Вардар.

Понудата на Еурофарм Работник до советот на Опптина Битола е насловена како “Платформа за ракомена Битола“. 

Во Битола ќе продолжат да функционираат два клуба, еден силен европски и еден кој ќе биди база од која ќе се создаваат идните битолски ракометни ѕвезди.

Се очекува и спортската сала да ги исполни условите и Битола повторно да гледа Лига на Шампиони, а за прв пат и SEHA лига.

Ви ја пренесуваме во целост понудата на Еурофарм Работник: