Press "Enter" to skip to content

Фото вест: “Нискоградба“ го чисти коритото на Драгор, кај “Кланица“

Деновиве, во рамките на втората етапа од чистењето на реката Драгор, се работи на расчистување во делот од “Железничкиот мост“ до “Мојсов мост“.

Екипите на КЈП “Нискоградба“, со помош на ровокопач и камион, ги отстрануваат наносите, ѓубрето и обраснатите делови на овој потег.

Претходно во првата етапа, вработените во ова јавно претпријатие ги отсрануваа обраснатите делови со трева и растенија во реката Драгор и ѓубрето на потегот од кружниот тек кај “Црн мост“ до “Железничкиот мост“. 

По реализацијата на втората фаза, следува и трета фаза во која машина гусеничар ќе го планира дното на реката Драгор.

Вкупната сума која Општина Битола ја издвои за годинешното чистење на реката Драгор изнесува 3.000.000 денари.

More from ВестиMore posts in Вести »