Press "Enter" to skip to content

Фото вест: меѓу две улици парк, а во паркот впрегнат коњ со приколица и автомобили

Се почесто глдаме како неприбрани коњи слегуваат од околните ридовите по храна, а нашата фото-камера забележа коњ впрегнат коњ со приколица, како се одмора во паркот и се напасува.

Паркот е убава оаза помеѓу улиците “Илинденска“ и “Богомила“, но за жал ретко кога може да се види без паркирани возила.

-Нема ден да нема возила оставени во тревата, па коњот некако не ме нервира, бидејќи е во во својата природна средина, во треба. Но, што бараат возилата тука, како да е паркинг, а не парк. “Комуналец“ редовно го коси и уредува, но за кој. Кога веќе го уредува нека постави и столбчиња,како што постави и клупи, да се спасиме од автомобилите, вели еден пензионер, кој додава дека сака со пријателите да се одмара тука.

More from БитолаMore posts in Битола »