Press "Enter" to skip to content

Стартува “Феникс куп“, меѓународен ракометен турнир за девојчиња

Утрово стартува и официјално меѓународниот “Феникс ракометниот куп“, чии организатор е битолскиот ракометен клуб Феникс.

На турнирот ќе настапат девојчиња родени 2005 и помлади.На турнирот учествуваат екипи од Романија (Крајова 1 и Крајова 2), од Црна Гора (Зета  и Подгорица), Извиѓач од БиХ и македонските екипи Феникс, Вардар Делчево и Алушовски. 

Турнирот ќе се одржи во салата “Боро Чурлевски“ во Битола.