Press "Enter" to skip to content

Во тек се натпреварувањата во општинските фудбалски лиги

Викендов продолжија натшреварувањата од општинските фудбалски лиги, а оваа сезона во “А“ лигата има две битолски екипи.

Покрај “староседелците“ екипата на Олд бојс, сега се натпреварува и екипата на Јенимаале.

Викендов се одигра третото коло од “А“ лигата, а екипата на Олд бојс ја победи Новаци на гостувањето, а Јенимаале е поразена од Чагор.

Резултати 3. коло “А“ општинска лига

Пелагонија Л – Црна Река 3:1

Космос – Победа 0:2

Светлост – Напредок 2:5

Новаци – Олдбојс 2:4

Лисолај – Пелагонија Д 2:0

Чагор – Јенимаале 4:5

Доск – Буково 3:0

Карамани – Поешево 0:6