Press "Enter" to skip to content

Денес втор уписен рок на УКЛО, слободни 2.000 места

Универзитетот “Св. Климент Охридски“ денес ќе запишува студенти во вториот уписен рој на сите факултетит, а според објавениот повик има 2.000 слободни места. Од нив во државна квота слободни се 873 места, 646 се за студирање со кофинансирање и 481 место е за вонредни студенти.

На Технички факултет-Битола слободни се уште 396 места,

ФИКТ-Битола може да запише уште 287 студенти,

на Економски факултет-Прилеп слободни се 239 места,

на Факултетот за безбедност во Скопје има можност за упис на уште 224 бруцоши,

на Правен факултет-Кичево може да се запишат уште 160 студенти. 

на ФТУ-Охрид огласени се 178 места,

на Технолошко-технички факултет во Велес може да се запишат 53 кандидати,

на Педагошки факултет во Битола има место за уште 125 студенти, 

на Ветеринарен факултет-Битола слободни се уште 33 непополнети индекси.

на Биотехничкиот факултет  за упис се огласени 142 места.

Од УКЛО-Битола информираат дека ако по вториот уписен рок што се реализира на 13 и 16 септември останат слободни места, тогаш на 24 септември ќе се спроведе и трет уписен рок.