Press "Enter" to skip to content

Изложба на книги по повод 11 Октомври во библиотеката

Универзитетската библиотека “Св. Климент Охридски“ во отвори изложба посветена на претстојниот државен празник, 11 Октомври, на која се поместени книги инспирирани од Народноослободителната борба, за македонски народни херои  и други публикации.

Во фоајето на библиптеката каде се изложени се книгите ги има иданијата на “Кажување за луѓе и настани од НОБ“ од авторот Боро Китановски, книги за народниот херој Кузман Јосифовски-Питу и поетот револуционер Мите Богоевски, литературен зборник “11 Октомври“, книга за народниот херој Стив Наумов, книгата “Тоде Ивановски – живот и дело“, како и многу други книги чиј издавач е Универзитетската библиотека „Св. Климент Охридски“ – Битола.

 

 

More from КултураMore posts in Култура »