Press "Enter" to skip to content

“Оф роуд тура“ во чест на ослободувањето на градот (фотогалерија)

Здружението за спорт Оф роуд клубот Пелистер, денес ја организираа втората по ред тура во чет на денот на ослободувањето на клубот.Трката започна наутро, а околу четириесетина џипови пред да стигнат над манастирот кај Смолево, поминаа рекреативна тура, покрај селата Лера и Рамна, потоа беа до Ротино, а поминаа и низ Битола.По пристигнувањето кај Смолево, се одржаа две возења, кои се одвива на две патеки. На крајно екстемната патека се појави само едно специјализирано возила, кои возеже по ваква патека, која членовите на Пелистер, сами ја трасираа.Потоа се одржа и ревијална трка на дел од мото-крос патеката “Смолево“ на која се појавија поголем број на возачи.Организаторот на оваа оф роуд тура за сите учесници обезбеди ручек кој беше подготвен и поделен во манастирските простории.Покрај индивидуалните џипови на петаката кај Смолево имаше и џипови кои беа брендирани во боите на компаниите, како “ЈК Травел“, “Руд коп“ и други.

С.Р.