Press "Enter" to skip to content

ОУ “Св. Климент Охридски“ започна да го одбележува јубилејот 30 години работа

Големиот јубилеј, 30 години од започнувањето со работа на ОУ “Св. Климент Охридски“ ер биде одбележан со поголем број на настани, кои ќе придонесат за поголема аформација на училиштето и подобрување на условите во кои учат и престојуваат учениците во овој дел на градот Нова Битола.

-Како прва активност сакам да ја кажам дека изградена е во чилиштетот  пристапна рампа за лица со инвалидитет за која се обративме до ФОД “Новаци“ за да ја изработат за да можат овие ученици непречено да посетуваат кабинетска настава. Со ова, нашата институција станува прва образовна институција во Битола која овозможува непречен пристап за ваквите ученици, рече директорката, Гордана Анастасова.Анастасова рече дека професорката по ликовно која работеше кај наса тоа е исцртување на внатрешните ѕидови на кабинетите според предметот за кој се држи настава во истиот. Со тоа внатрешноста на нашето училиште стана дополнително попријатна средина за учење.

Следува свечената академија и промоција на монографијата “Успешна училишна приказна“ по повод јубилејот.

More from ВестиMore posts in Вести »