Press "Enter" to skip to content

Совети од нутриционист: како да се справиме со вишокот на килограми во зимата?

Во денешно време се поголем процент на луѓе имаат висок на килограми, што во текот на зимата тоа е уште поголем проблем поради намалена физичка активност и поголем внес на храна!

Психолошката промена во зимата е променлива и со самото тоа луѓето барат засолниште како во храната така и во физичка неактивност!

На прашање како да се справиме со сето тоа, треба едноставно да промениме навики кои ни стетат по здравјето на начин преку исхрана и физичка активност!

Најдобра храна во текот на зимата е балансирана и разновидна, и исто така многу битен фактор е да не се вечера после 20 часот, поради забавен метаболизам во текот на зимата.

Знаеме дека за енергија и имунитет ни е потребна храна со повисок процент на масти, кои ни се потребни за енергија, скробни елемент кои исто така многу голема функција имаат во зимата.

Препорака: никако да не се подложувате на драстични диети за да не се предизвика дисбаланс на имунолоскиот систем. Во зимата не се препорачуваат ниту експериментални диети.

За сите кои имаат потреба од совет, план на исхрана, фитнес програма можат да не контактираат на следниов мобилен број 070 355 654 или на “Фејс“ страна “Витаф 100% натурал“.

Нутриционист и фитнес советник, Тоше Соколов, “Витаф диет“…

More from СоветиMore posts in Совети »