Press "Enter" to skip to content

Блиц-изложба “Бисерите на Малиот Монмартр 2019“ и доделување на меѓународните награди (фото)

По повод Новогодишните празници свечено отворање на блиц-изложба “Бисерите на Малиот Монмартр 2019“.Воено се доделија и меѓународни награди за членовите на Детското ликовно студио “Св.Кирил и Методиј“ освоени на многубројни светки детски ликовни конкурси во Старата битолска чаршија пред галеријата на Малиот Битолски Монмартр.Врвните награди, медали и признанија беа освоени на конкурси во Романија, Бугарија и Јапонија.Оваа свечаност традиционално се правеше за роденденот на Тоше, ама оваа година порано бидејќи беше збогатена и со блиц-изложба со цел да се претстават делата од овогодинешниот Монмартр и малку да заживее Чаршијата.