Press "Enter" to skip to content

Како да направиме детоксинација на нашето тело по конзумација на “нездрава“ храна

Празничните деновите кои полека се зад нас поминаа во конзумација на “нездрава“ храна, а сите кој повеќе-кој помалку, ги чиствуваме последиците од зголеменото внесување на храна во телото, како по количина, така и по калорични вредности. Сега на сите ни престои детоксинација на телото поради тоа.

Најпрво што треба да направиме е да внесеме поголема количина на течности, каде битна улога имаат зелениот чај, планински чај, ѓумбир, лимон и цедени овошни сокови, со самото тоа правиме засилена витаминска реакција.Што се однесува до храна најбитно е да се внесе зеленчук, зеленчукови салати од кои основни се: морков, брокула, ротквици, марула и зелка. Со самото внесување на овие зеленчуци вршиме детоксификација на нашиот организам и со самото тоа создаваме баланс на органзимот и паралелно го покачуваме имунолошкиот систем.

Меѓутоа ова се прави околу 3 недели како не би досло до акумулирање на витамините во организмот, се враќаме на балансирана храна со која се враќаме на вообичаниот начин на исхрана.

Напоемена: сите кои имаат потреба од совет, план на исхрана, фитнес програма можат да не контактираат на 070 355 654 или на Facebook  страна Vitaf 100% natural.

Нутриционист и фитнес советник, Тоше Соколов, “Витаф диет“.