Press "Enter" to skip to content

Марјан Нашоку со две брозни во слалом и велеслалом на “FIS“ трки во Маврово

Скијачите на Пелистер продолжуваат со учество на натпревари и со освојување на медали,  а овој пат клубските витрини со медали го збогари Марјан Нашоку.

Нашоку учествување на “FIS“ трка која се одржа на патеките на Маврово и во двете трки беше трет, освојувајќи “FIS“ бодови и бронзени медали.

-Трката се бодуваше и навионалното првенство во машка конкуренција каде нашиот претставник Марјан Нашоку освои две трети места во дисциплините слалом и велеслалом. По подолга пауза и без тренинзи, огромен успех за Марјан Нашоку, велат од ски клубот Пелистер, честитајќи им ги освоените медали.