Press "Enter" to skip to content

Битолските спортски клубови се опарија, АМС ги подели ваучерите за 2020 (листа на битолски клубови)

Агенцијата за млади и спорт ги “подели“ ваучерите за спортските клубови и други правни субјекти за 2020 година.

Од битолските спортски клубови најповеќе пари доби ракометниот клуб Еурофарм Пелистер доби 17.900.000 денари.

Други битолски клубови кои добија ваучери се:

КК Пелистер – 7.900.000 денари

РК Еурофар Пелистер 2 – 4.900.000 денари

ФК Пелистер – 3.000.000 денари

ЖРК Пелистер – 2.000.000 денари

ОК Пелистер Волеј – 1.300.000 денари

ЖФК Топ Гол – 1.000.000 денари

ЖФК Атлетико – 800.000 денари

СК РЕК Битола – 600.000 денари

КК Хераклеја – 550.000 денари

ДГС Партизан – 400.000 денари

Сојуз за спорт на инвалиди – 400.000 денари

БК Пелистер – 300.000 денари

СК Пелистер – 300.000 денари (скијање)

ВК Пелистер 15 мај- 200.000 денари

КК Пелистер – 200.000 денари (куглање)

СК Пелистер – 150.000 денари (стрелаштво)

ЏК Пелистер – 100.000 денари

ПК Вертикал – 100.000 денари

КК Самурај – 70.000 денари

КК Енерџи – 60.000 денари

ВК Ектрим бајк – 20.000 денари

ШК Стево Патако – 20.000 денари