Press "Enter" to skip to content

Совети за самоодбрана: ослободување од противникот кога ве држи за двете раце

Ѓуро Илиќ аикидо мајстор 7 Дан, преку неколкку фотографии ќе покаже како да се ослободите од напаѓаџот и да “фрлите“ на грб,  кога ве држи за двете раце, со аикидо техника, со порака вежбајте ги вежбите кои ги работевме во клубот дома, а останатите пробајте некои работи од џудо и карате, само или со најблиските, ќе ви се допаднат.