Press "Enter" to skip to content

Фудбал во Македонија ќе се игра до јуни, Пелистер ќе се потруди до Првата лига

УЕФА или како уште ја неркуваат, Европската куќа на фудбалот на последниот состанок видео состанок со сите членки, меѓу кои и Фудбалската федерација на Македонија, донесе одлука дека фудбалот мора да продолжи да се игра и да нема предвремени шампиони.

Така и домашните првенства по укинување на вонредната состојба ќе продолќат да се играат, а сите треба да завршат до крајот на јуни, односно 30 јуни.

Вонредната состојба во Македонија е воведена со 17 април, а потоа ќе се доигруваат натреварите по термини кои им ги одреди УЕФА на сите држави во зависност од рангот на натпревари.

Фудбалерите на Пелистер се дома, а кога ќе излезат на терен зависи од одлуката за вонредната состојба, а во карантин заминаа како првопласирани во Втората лига – запад.