Press "Enter" to skip to content

Совети за самоодбрана: удар со рака пред да се пласира техника од реален аикидо (вежби за дома)

Ѓуро Илиќ аикидо мајстор 7 Дан, преку неколкку фотографии ќе покаже како да се подготвите за пласирање на аикидо техника.

Ударите во реалното аикидо, а секако тука во најголем број се ударите зададени на простивникот со раце, служат за скренување на вниманието на противникот, после што се пласира соодветна техника…

Вежбајте ги вежбите кои ги работевме во клубот дома, а останатите пробајте некои работи од џудо и карате, само или со најблиските, ќе ви се допаднат.)