Press "Enter" to skip to content

Совети за самоодбрана: одбрана со џудо техника со фаќање околу половина

Ѓуро Илиќ џудо мајстор 6 Дан, преку неколкку фотографии ќе покаже како да се ослободите од напаѓаџот и да “фрлите“ на грб. Прикажано е одбрана со џудо техника кога противникот не напага одназад, со факање околу половината (ватијанта кога рацете ни се слободни). Потоа се завртуваме назад десно, нанесувајки удар со лакто во глава , апотоа применуваме странично џудо фрлање.

Ѓуро Илиќ упатува порака со свиоте ученици од будо центарот: вежбајте ги вежбите кои ги работевме во клубот дома, а останатите пробајте некои работи од џудо и аикидо, само или со најблиските, ќе ви се допаднат.