Press "Enter" to skip to content

Резултатите на починатиот маж од Битола се негативни на Ковид-19

Мажот на возраст од 66 години, кој на 30 март 2020 година од страна на МВР при извршување на рутинска контола на лице во домашна изолација, беше пронајден починат во својот стан во Битола е негативен на коронавирусот.

Брисот беше земен истиот ден од страна на Центарот за јавно здравје во Битола и испратен во Скопје на анализа.

Починатиот, по враќање од Англија бил во 14 дневна изолација, а истата требала да заврши на 30 март.

Од познати комобирдитети, имал дијабет и хипертензија