Press "Enter" to skip to content

Совети од нутриционист: како со “кето диета“ (новиот хит за слабеење) да ги намалиме масните наслаги во телото?

Пред да почнеме со “кето диета“, треба да знаеме на кој начин и како се применува кето диета, и што знаци самиот збор кето.

Со кето диета сме ограничени пред се со јагленихидрати, основно нешто е да се намали внес на јагленихидрати во текот на денот, од 50 до 70 грама на дневна основа, а исхраната да ни е базирана на протеини.

Со самото тоа во одреден момент ќе го доведеме нашето тело до кетоза, или за самата енергија да користи од мастите во телото и од резервите на колагенот во мускулите и црниот дроб.

Препорачано е кето диета да се применува максимум 30 дена, после тоа се применува умерена, балансирана храна …

Сите заинтересирани за исхрана, фитнес програма можат да не контактираат на следниов мобилен број 070 355 654 или на Facebook страна “Vitaf 100% natural“.

Нутриционист и фитнес советник:

Тоше Соколов, “Vitaf diet“