Press "Enter" to skip to content

Совети за самоодбрана: одбрана од удар со нога во предел на стомакот со џудо техника

Ѓуро Илиќ џудо мајстор 6 Дан и аикидо мајстор 7 Дан, преку неколку фотографии ќе покаже како да се одбраните од напад кога напаѓачот удира со нога напред, во пределот на стомакот. Одбраната се изведува на следниот начин, прво ја блокираме со левата рака ногата која удира, а потоа со десната нога изведуваме џудо техниката, внатрешно избивање на левата нога на напаѓачот…

Прикажана е одбрана со примена на џудо техника.