Press "Enter" to skip to content

“Малограѓанска свадба“, вечерва во 21 часот, на “ју-туб“ каналот на НТБ

Битолскиот театар од секогаш бил носител на светските театарски трендови, таков е и случајот со претставата која ќе можете да ја погледнете вечерва.,

“Малограѓанска свадба“ од Бертол Брехт, е работена далечната 1989 година во режија на гостинот од Ташкент Марк Вајл, кој беше претставник на тогашната Руска авангарда чиј живот завршува трагично токму поради театарска постановка.

Снимката која ќе ја погледнете вечерва е изведба на на нашиот театар и театарот “Илхом“ од Ташкент, каде исто така била поставена претставата.

More from КултураMore posts in Култура »