Press "Enter" to skip to content

Започна реконструкцијата на кугланата во спортската сала

Деновиве по неколку години подготовка на документација, објавување тендери започна со реконтрукција кугланата во спортската сала “Боро Чурлевски“, која е единствена кулгана не само во градот туку и во поширокиот регион.

Со реконтрукција на кугланата ќе се подобрат сите услови за тренинг и натпревари, а по една сезона играње во Скопје машката и женската екипа ќе се вратат во Битола, да играат на домашен терен. 

Пред неколку дена започна првата фаза од реконструкцијата која вкупно ќе чини 14 милиони денари, а средствата за целосната реконструкција ги обезбеди Агенцијата за млади и спорт, а по завршувањето на сите тендерски постапки, работниците влегоа во кугланата и ги започнаа неопходните зафати. 

Кугларите се презадоволни со започнатите работи, а како велат по десетина години, играње и тренорање во никакви услови, кои не задоволуваат никакви стандарди, ќе имаат можност да бидат во модерен спорстки објект, а не како досега, во објект кој се одржуваше во живот во импровозирани поправки на застерените делови за кои нема резерва никаде.