Press "Enter" to skip to content

“Трагичната љубов на една луда девојка“ вечерва во 21 часот на “ју-туб“ каналот на НТБ

Оваа недела претстави кои се изведени на сцената на Народниот театар од Битола од поновиот период.

Кој ги пропуштил ќе може да ги погледне, а кој ги гледал нека ги преповтори!

За вечерва во 21 часот битолските љубители на тетарот на “ју-туб“ каналот на НТБ ќе се емитува претставата “Трагичната љубов на една луда девојка“.

Претставата е од 2016 година, таа е работена според “Ладало“ од Јукио Мишима, а во режија на напиот сограѓанин, Благој Мицевски.