Press "Enter" to skip to content

Фото вест: ЈП “Пазари“ им подели маски на тезгаџиите и пазарџиите кои не носеа

Денес, кога во Битола пазарен ден, вработените во ЈП “Пазари“ од Битола, им деле бесплатни маски на граѓаните и тезгаџиите, кои не носеа заштитни маски, на двата пазари во Битола, согласно мерките на Општинскиот кризеб штаб, граѓаните да не движат низ пазарите без маски.Од ЈП “Пазари“ апелираат, до граѓаните и корисниците на тезги, максимално да ги почитуваат и да се придржуваат до препораките на Министерството за здравство за намалување на ризикот од појава на инфекција од Корона вирусот.