Press "Enter" to skip to content

Општина Битола: од денес, навечер од 19 до 24 часот, Широк Сокак пешачка зона

Општина Битола ги известува граѓаните на Битола, дека поради отпочнување на спроведувањето на одлуката за означување на условите и утврдување на режимот на сообраќај во централното градско подрачје (Сл. Гласник на Општина Битола бр.7/99), во периодот од 10.06.2020 година (среда), до 10.09.2020 година, во терминот од 19 часот до 24 часот, се забранува моторниот сообраќај со поставување на физички препреки, на спојот на ул. „Димитар Илиевски Мурато“ и ул. Широк Сокак.

Со оваа одлука и со со поставување на физички препреки се овозможува безбеден пешачки сообраќај.

More from ВестиMore posts in Вести »