Press "Enter" to skip to content

Србинот Игор Кесар, нов центар на КК Пелистер

Она што и го најави Управата на кошаркарскиот клуб Пелистер од Битола, силен клуб, продолжува да го остварува.

КК Пелистер од денес и официјално има ново засилување за наредната сезона, или вкупно во Битола, две сезони, е Игор Кесар, кој ќе игра на позицијата центар.

Игор Кесар, 27-годишниот кошаркар, е  висок 210 сантиметри во Битола доаѓа од екипата на Рилски Спотист, од Бугарија, а пред тоа играше за екипата на Кожув, а со тоа добро ја познава македонската кошарка. 

Кесар има настапувано за ПВСК, Балкан Ботев, Спартак-Суботица, Тамиш, Огокеа, Напредак-Крушевац, Плана и Слога.