Press "Enter" to skip to content

Нови водоводни приклучоци на улицата “Илинденска“ кај Скривниците

Екипи на јавното претријатие “Водовод“ од Битола по поставување на новата водоводна мрежа на улицата “Илинденска“ кај Скривниците, започнаа и со поврзување на домовите на новата мрежа.Со оваа нова мрежа граѓаните ќе имаат поквалитетно водоснадбување, а и поквалитетна вода за пиење бидејќи сите стари железни водоводни цевки беа стари повеќе од подесет години.ЈП “Водовод“ информира дека  водоводните цевки од лиено железо со пречник од 250 мм се заменија со пластични цевки.