Press "Enter" to skip to content

Ракометарите на Еурофарм Пелистер од Битола ги одбраа броевите на дресовите

Екипата на Еурофарм Пелистер од Битола се наоѓа на подготовки во Маврово каде под контрола и на тренерот Жељко Бабиќ во одработуваат подготовките за наредната сезона, каде ќе се натпреваруваат на меѓународен план и во домашната Супер лига. 

Додека стручнот штаб работи на терен, Управата на клубот ги завршува и сите правни и други формалности околи пријавувањето на екипата во ЕХФ за играње во Лига на Европа. 

Еурофарм Пелистер од Битола, го затвори списокот на ракометари, а ги објави и броевите на дресовите под кои ќе играат оваа сезона. Веќе се знае кој ракометар кој број ќе го носи, а засилувањата, Мандалиниќ ќе игра со број 9, Костески со 19, Танкоски со бројот 14, додека Мараш го има бројот 2.

Останатите ракометари ќе ги имаат истите броеви со кои настапуваа лани.