Press "Enter" to skip to content

Соопштение на ЈКП “Водовод“ за плаќање на неплатени сметки на рати

Ве известуваме дека во периодот од 06.08. 2020 година до 25.08. 2020 година, нa корисниците на услугите на ЈКП „Водовод“ Битола кои имаат заостанат долг за вода и тоа; /по основ на тужени, редовни сметки и фактури за сите физички и правни лица / им се дава можност да го платaт заостанатиот долг на рати.

Доколку должниците не се јават во наведениот временски период ке бидиме приморани постоечките тужби да ги доставиме до надлежните извршители, а исто така за заостанате неплатени сметки и фактури ке се изготвуваат нови тужби.

Раководниот тим на ЈКП „Водовод“ Битола и во иднина ке се грижи за своите коминтенти/потрошувачи на вода/ преку превземање на мерки кои ке бидат во интерес исклучиво на корисниците и граганите.

More from ВестиMore posts in Вести »