Press "Enter" to skip to content

По пет месеци “се врати“ женската одбојка во Битола (фотогалерија)

Денес во спортската сала на средното медицинско училиште, кое о одбојкарска база на одбојкарките на Пелистер Волеј од Битола, започна проектот на Одбојкарската федерација на Македонија во категоријата У-19 за Европското Првенство на кое домаќин е Македонија.Битола од денес попладне е на мапата како еден од четирите пунктови на селекторот Ненад Михајлович каде ќе се одржи вториот дел од селективните тренинзи за избор на новите репрезентативки.Веднаш по Скопје и Битола, селекцијата продолжува во Штип и завршува во Струмица, а потоа 22-24 одбојкарки продолжуваат во Крушево.По 5 месечна пауза на најубав можен начин се рестартира одбојката во Битола.