Press "Enter" to skip to content

Совети од биоенергетичар: терапии и масажни техники за спондилозата да биде под контрола

Со рачна терапија “taftherapy“ (сега и во Битола) може да се подобри здраствената состојба кај пациентите кои имаат проблеми со вратот (спондилоза).

Како модерно заболување, поради начинот на живот дегенративни промени кај луѓето, недоволна физичка активност, доаѓа до појава на спондилоза и спондилозна реакција како проблеми со вратот.

Спондилоза како заболување не бира години и возраст кај човекот, а се појавува како хронична спондилоза или секвеционална спондилоза.

Хроничната спондилоза за жал не може да се излекува, таа е присутна кај луѓе, да речеме народски – цел живот, меѓутоа има можност со терапии и масажни техники, да се стави под контрола или во фаза на мирување.

Симптоми кои предизвикува спондилозата се (вртоглавица, заматен вид, главоболка, мачнина, трпнење на прсти на рацете), но најчест облик на симптоми се вртоглавицата и болки во вратот како и ограничување на движењето на вратот.

Терапија која се препорачува за третирање на спондилоза е мануелна рачна терапија, или биотерапија, а со самата терапија се постигнува резултат (подобра циркулација на кидолород во мозокот, стимулирање на вратните жили и мускули, фибрација на нервите, кои се под голем притисок, а исто така терапијата делува сосема освежувачки врз нервниот систем.)

Препорачани терапии за спонзилоза се од 7 до 10 терапии.

За закажување на “taftherapy“ во Битола,

бионергетичарот, Тоше Соколов,

на телефонски број 070/355-979.