Press "Enter" to skip to content

Билтен на МВР: во нива пронајдени стари минифрлачки гранати

Во СВР Битола, Н.С. од село Карамани, битолско, пријавил дека во нива во атарот на селото пронашол две стари минофрлачки гранати од Првата светска војна калибар 75 милиметри.

Гранатите се безбедно подигнати од пиротехничар од Дирекцијата за заштита и спасување.

Увид извршила екипа од СВР Битола.