Press "Enter" to skip to content

Билтен на МВР: пронајдени и подигнати 459 гранати на стадионот во Битола

На 28.10.2020 во периодот од 09.50 до 15.50 часот во Битола, при изведба на градежни работи во близина на стадионот „Тумбе кафе“ биле пронајдени 459 гранати од Првата светска војна.

Истите биле подигнати од страна на пиротехничари од Дирекцијата за заштита и спасување за понатамошна постапка.

More from ВестиMore posts in Вести »