Press "Enter" to skip to content

Фото вест: се асфалтира “Илинденска“ во Битола, од “7-ми Јули“ до “Н.Н.Борче“

Денес се асфалтира дел од улицата “Илинденска“ во Битола на потегот од крстосницата со улицата “Наум Наумовски – Борче“, се до крстосницата со “7 Јули“, во населбата “Ушици“.Претходно започна и се изведе комплетна реконтрукцијата на дел од една од најдолгите улици во Битола, “Илинденска“. Се постави ва канализација, атмосферска и фекална, се повлекоа кабли за неколку оператери за кабловска и теле комунукација, нови ивичници е останува да се уредат тротоарите.Претходно во овој дел на Битола на улица “Илинденска“ се асфалтира и од Еврејските гробишта до “Панде Кајзеро“.

More from ВестиMore posts in Вести »