Press "Enter" to skip to content

Гран при за најдобар филм на фестивалот ИФДФ “Камера 300“, за “Сеќавање“ (фото)

Денес на отворено пред споменикот на Милтон Манаки во Битола, пред Центарот за култора во Битола беа доделени наградите, за најдобри филмови на фестивалот за аматерски документарен филм “Камера 300“ во Битола.

GRAN PRIX наградата „Плакета Милтон Манаки” за најдобар филм на фестивалот му се доделува на филмот „СЕЌАВАЊЕ“  на авторите Диме Талевски и Стефан Хаџи Антоновски од Битола.

„ЗЛАТНА КАМЕРА 300“ за филмот „КОВАЧ“ на авторот БОЖИДАР КУНТЕЉ од Словенија
 
ЗЛАТНА КАМЕРА 300“ за филмот „КОВАЧ“ на авторот БОЖИДАР КУНТЕЉ од Словенија
 
СРЕБРЕНА КАМЕРА 300“ за филмот „БАКАР“ на авторот Љупчо Ристески 
 
СРЕБРЕНА КАМЕРА 300“ за филмот „СЕКИРЏИЈА“ на авторот Љупчо Ристески 
 
БРОНЗЕНА КАМЕРА 300“ за филмот „ДЕНОТ НА ДАМИТЕ ВО КЛУБОТ“ од авторот Џејмс Калмерс од Велика Британија
 
ЗЛАТЕН МЕДАЛ НА UNICA за филм кој поттикнува истражување му се доделува на филмот „ЦРВЕНИ СТЕНИ“ од авторот ПЕТАР СТАВРЕВ 
ПЛАКЕТА НА ОПШТИНА БИТОЛА ЗА НАЈДОБРА КАМЕРА на авторот ФРАНЦ МОГЕ од Словенија, за филмот „ДУПКА ОД ДУПКА ВОДА НЕ ДРЖИ“
 
ПЛАКЕТА ЗА РЕЖИЈА „ДРАГИ САВЕВСКИ“ на авторите ВЛАДИМИР ИЛИЕВ, ИВАН ВАСИЛЕВ и МИЛЧО ЈОВЧЕВ од Р. Бугарија за филмот „БЕСАРАБИСКИ СКАЛЕН МАНАСТИР“
 
ПЛАКЕТА ЗА МОНТАЖА на авторот ФИЛИП ПЕТРEСКИ  за филмот „ЧЕВЛИ“
 
ПЛАКЕТА ЗА ИДЕЈА „СТЕВО СИДОВСКИ“ на авторот МАТЕЈ КОСТОВСКИ  за филмот „ПРВИОТ МАКЕДОНСКИ АНИМАТОР“
 
ПЛАКЕТА ЗА РЕПОРТАЖА на авторот ПАНТЕЛЕЈМОН ТРПЧЕВСКИ за филмот„ИСКАЧИ ГО ПЕЛИСТЕР“
 
Специјална награда на авторите Сара Стојановска и Филип Илиевскиза негување историски моменти за филмот „ПЕТРЕ – ЉУБОВ, БОЛ И НЕПРЕБОЛ“.
 
Специјална награда на авторот Зоран Пиловски  за филмот „ТИШИНА“ за трајни вредности
 
Специјална награда на авторите од Русија за филмот „ЦРНАТА ПТИЦА СО БЕЛО“, плакета на Народна техника на Македонија.
 
Специјална награда на авторот Димитар Атанасов од Бугарија, за филмот „ПАРУСМАЈОР“ за иновации во филмот
More from КултураMore posts in Култура »