Press "Enter" to skip to content

Совети за самоодбрана: одбрана од удар со нога во предел на стомакот со џудо техника

Ѓуро Илиќ од Битола е основач на будо-центарот од Битола, џудо мајстор 6 Дан и аикидо мајстор 7 Дан, преку неколку фотографии ќе покаже како да се одбраните од напад, кога напаѓачот ве напаѓа во со удар со нога во пределот на стомакот, со примена на техника од џудо.

Одбраната при ваков напад, односно удар, се изведува на следниот начин.Прво ја блокираме со левата рака ногата која удира, а потоа со десната нога изведуваме џудо техниката, внатрешно избивање на левата нога на напаѓачот, при што го паѓаме на земја, а потоа преземаме друг потег.

Прикажана е одбрана со примена на џудо техника.