Press "Enter" to skip to content

Совети од нутриционист: со “Витаф диет“ семиња до намалување на телесна тежина и подобрен имунитет

Со правилна исхрана и биотерапија “taftherapy“ (сега и во Битола, во спа центарот на хотел “Кеопс“) може да се подобри здраствената состојба кај пациентите.

“Витаф диет“ семиња е микс на 9 семинња кои се 30% активирани и спакувани во идеален оброк.

Состав на “Витаф диет“ (ленено семе, сончоглед, семки од тиква, хелјда, чиа, црно семе индиско семе, интеграл семе, сусам. Комбинација на овие семиња представува вистинска енергетска бомба за организмот, не само сто организмот добива сите нутритивни вредности кои се потребни во текот на денот, делува и како антиоџидант, помага за исфрлање на вишокот на течности од организмот, топи масти и го зајакнува имунитетот.Се препорачува за возрасни категори, а можат да го конзумират и деца од 1 година.

Објаснување како да се користи “Витаф диет“ и што навистина да се очекува како резултат.  Со редовна конзумација на “Витаф диет“, а тоа е појадок и вечера, почнува прв процес, а тоа е исфрлуванје на високот на течности од организмот, а тоа е вода. После 2 до 3 недели конзумација следна фаза а тоа е деградација на мастите, каде мастите почнуват да се разградуват. Во зависност од метаболизмот кај секого е различно, а од тоа зависи временски период на топење на масти.

“Витаф диет“ семиња делуват екстремно силно и на покачување и зајакнување на имулошки систем, что е многу битно во време на сезонски грип и пандемијата.

Начин на употреба:  2 супени лажици од семињата се промесуват во течност или смеса по избор (јогурт, кисело млеко, смути, сок цеден природен, вода…). Се остава да одстои 5 минути и е спремно за конзумација, иста постапка е и за појадок и вечера.Напомена: “Витаф диет“ може да се користи и како додаток во искрана како регулатор на телесна тежина.