Press "Enter" to skip to content

Се е подготвено за старт на ракометна Европа во Битола (фото)

Само помалку од 20-тина минути не делат од првиот натпревар во Битола, од “Д“ групата од Лигата на Европа во спортската сала “Боро Чурлевски“.За жал поради ковид состојбата нема публика во Битола, но грмат чкембарските песни кои се мотив повеќе за “пелистерци“.Шафхаузен е квалитетна екипа, подолго време играше во Лигата на шампионите, имаат доста репрезентативци на Швајцарија, но се подредено на победа во Битола.Во тек е официлајното загревање на екипи, а за брзо и претставувањето на ракометарите и официјалните екипи.