Press "Enter" to skip to content

Совети од биоенергетичар: што значи тонусна масажа и како делува

Со биотерапија “taftherapy“ (сега и во Битола, во спа центарот на хотел “Кеопс“) може да се подобри здраствената состојба кај пациентите.

Покрај многу масажи кое се активни во денешното време, многу корисна и успечна кај лица  со здраствените проблеми е тонусна масажа.

Тонусна масажа се применува така што со примарен притисок на мускулите, се активира тонус на мускулното ткиво, се опушта како мускулатура така и нервниот систем.Погодна кај возрасни лица и деца кои имат спазам или згрутчување на мускулатура и самите тетинви елементи на телото.

Со оваа масажа се подобрува циркулација, делува позитивно кај хронични заболувања како сто се спонфилоза, дископатија, дискусхернија…

Најдобра примена на тонусна масаза е два пати во неделата под одреден програм. 

Тоше Соколов, биоенергетичар,

во Битола во хотел “Кеопс“,

закажување на 070/355-979.