Press "Enter" to skip to content

Совети од биоенергетичар: лекување со тафтерапија – терапевтска акупресурна фибрација

Со тајландска биотерапија “taftherapy“ и со совети за исхрана (освен во Скопје и во Битола, во спа-центарот на хотел “Кеопс“) може да се подобри здраствената состојба кај пациентите.

Тафтерапија, или терапевтска акупресурна фибрација, како лекување примарно се користи кај дијагнози како што се спондилоза, дискусхернија, дископатија, ишијалгија, сколиоза, лордоза, кигоза.Начинот и примена на лекувањето е таков, што прво се запоцнува на тонусирање на мускули, фибрирање на ткиво и опуштање на нервите.

Сите хронични заболувања имат како симптом, спазам и притисок врз мускулатура и нерв. Разлика помеѓу дијагнозите има во константноста на болката, дали е остра или тапа и активност на болката при движење или мирување.Со тафтерапија пред се намалува воспалението, се отстранува спазам или грчење на мускулот, се отстранува притисок врз нерв, и што е најбитно се враѓа тонусот во сите периферни и триадални мускули.

Терапи се прават според програма и план од 10 до 20 терапии, во зависност од стадиум на заболувањето и дијагнозата.

Тоше Соколов, биоенергетичар,

во Битола во хотел “Кеопс“,

закажување на 070/355-979.