Press "Enter" to skip to content

Златко Талевски, реизбран за претседател на ОФС Битола

На годишното изборно собрание на Општинскиот фудбалски сојуз – Битола, Златко Талевски беше повторно избран за претседател Општинскиот фудбалки сојуз на Битола, кој воедно е најголемиот фудбалски сојуз во нашата земја.

Златко Талевски и реизбран за претседател на ОФС Битола и пред две години, а има мандат од две години.  Талевски е долгогодишен фудбалски работник и е член на Управниот одбор на ФФМ.На годишното собрание на ОФС Битола, 36 присутни делегати, ги утврдија петте делегати од општинскиот сојуз кои ќе ја претставуваат Битола во Собранието на ФФМ, а меѓу нив и Драган Канатларовски како силна определба на ОФС Битола за вклучување на истакнати спортски лица во највисокиот орган на ФФМ.

Следниот проект на Фудбалската федерација на Македонија и ОФС Битола е стартот на поставувањето и на рефлекторите за заокружување на целокупниот изглед на стадионот во Битола

More from СпортMore posts in Спорт »