Press "Enter" to skip to content

“Битолскиот книжевен круг“ го одбележа меѓународниот ден на мајчиниот јазик

По повод Меѓународниот ден на мајчиниот јазик 21 февруари, Друштвото на писатели од Битола,“Битолски книжевен круг“ на својата веб-страница промовира дел од поетското, прозното и драмското творештво на над четириесетина истакнати македонски писатели.

Материјалите се се објавени во списанието за книжевност, уметност и култура „РАСТ“ (издавач: „Битолски книжевен круг“) во Битола, во периодот 2014-2020 година.

Оваа активност е творечко поврзување на убавината од зборот во прекрасен творечки вез. Претставува вдишување на богатата духовна и културна вредност на мајчиниот јазик.

More from КултураMore posts in Култура »